Един човек загина след въоръжено нападение срещу църква в Истанбул,

...
 
Един човек загина след въоръжено нападение срещу църква в Истанбул,
Коментари Харесай

Един човек загина след въоръжено нападение срещу църква в Истанбул, има и ранени

 

Един човек почина след въоръжено нахлуване против черква в Истанбул, има и ранени. Храмът се намира в квартал „ Сариер “, а нападението станало към 11.40 ч. в неделя, предадоха турските управляващи.

Жертвата е била простреляна в главата. При офанзивата има и ранени. Нападателите са избягали.

По информация на телевизия СиЕнЕн-Тюрк нападението е осъществено с автоматизирано оръжие.

Не са известни и претекстовете за офанзивата, чиято цел явно е било убийството на жителя с букви C. T., разясняват локалните медии.

Министърът на правораздаването Йълмаз Тунч съобщи, че основната прокуратура на Истанбул е почнала следствие по отношение на закононарушението.

Не е ясно какъв е претекстът за офанзивата и дали зад нея стои някоя формация.

Църквата, в която бе осъществено нападението, има дълга история. Строежът на католическия храм „ Санта Мария “, намиращ се на брега на Босфора, стартира през 1864 година, а през 1866 година е отворен за свещенодействие. Църквата е проектирана от архитекта Гаспаре Фосати.

Заложническа рецесия имаше преди дни в немския град Улм. Нападател държа в плен четирима души в кафене от известна международна верига. Полицията приканва хората да заобикалят северната част на площад „ Мюнстерплац “, където се намира заведението.

Мъжът бе арестуван от униформените, до момента в който опитвал да избяга с един от заложниците. Стигнало се и до пукотевица от страна на органите на реда. Говорител на полицията съобщи, че заплаха за популацията няма.

Според медийни изявления нападателят работи в кафенето.

Източник: NOVA

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР